ZELENÁ KÁVA

V současné době patří mezi nejpopulárnější prostředky na kontrolu tělesné hmotnosti. Zelená káva si ponechává některé důležité látky, které se v černé kávě pražením ztrácejí. Mezi nejdůležitější polyfenoly patří kyselina chlorogenová, která spolu s kofeinem vytváří vhodné podmínky pro omezení vstřebávání cukru a tím zamezí v lidském těle jeho přeměně na tuk.

ZÁZRAČNÝ LÉK?

Spousta lidí, kteří chtějí zhubnout, hledá co nejpohodlnější cestu a chce odstranit přebytečné kilogramy bez námahy. Efektivní redukce váhy je možná pouze v případě, že se zkombinuje účinek zelené kávy se zdravým životním stylem - vyváženou, zdravou stravou a vhodným výdejem energie. Rozhodně to není lék, naše produkty jsou DOPLŇKY STRAVY.

KYSELINA CHLOROGENOVÁ

obsažená v přípravcích ze zelené kávy v kombinaci s kofeinem omezuje vstřebávání glukózy (cukrů) ze stravy. Proto doporučujeme přípravky užívat před hlavním jídlem.

JAK SPRÁVNĚ HUBNOUT?

Nesnažte se dosáhnout co největšího úbytku tělesné váhy za co možná nejkratší dobu. Za optimální hubnutí odborníci považují u žen snížení váhy do 1kg za týden. Důležité je, že se během schazování kil musíte cítit dobře, naplno se věnovat svým zálibám a povinnostem, netrpět nervozitou ani sníženou výkonností.
Podle ustanovení článku 10 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních nemůžeme mimo jiné uvádět, že naše levná Zelená káva pomáhá snižovat cholesterol, snižovat krevní tlak, zlepšovat srdeční činnost, působit antioxidačně, omezovat vstřebávání cukrů a snižovat tělesnou hmotnost jelikož tyto informace zatím nebyly Evropským parlamentem schváleny...

Zelená káva - testy a výzkumy

Extrakt ze zelené kávy je známý jako výborný pomocník při boji s nadváhou. Pokud se chcete dozvědět více, přečtěte si tento článek.

Název "zelená káva" se vztahuje na nijak neupravené, nepražené bobule kávovníku, které jsou jen očištěné. Odborníci tvrdí, že zelené kávové zrno nebo extrakt z těchto bobulí zelené kávy velmi pomáhá při hubnutí a nabuzení organismu. Ve výzkumu zelené kávy, jehož výsledky byly publikovány v lednu 2012 v článku Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity, vědci mapovali skupinu 16 dospělých osob, kteří užívali zelenou kávu jako doplněk stravy v různých dávkách od 700 do 1000 miligramů za den po dobu 12 týdnů. Všichni měli nadváhu a jejich BMI index byl větší než 25. Všem se podařilo zhubnout v průměru o 8kg, což představovalo 8% jejich hmotnosti a 4,4% jejich tuku.

Další velký test provedla řada expertů na výživu včetně Dr. Caroline Apovian z Bostonské univerzity. Zúčastnilo se ho 100 žen ve věku mezi 35 až 49 lety, které trpěly nadváhou a měli BMI index od 25 do 45. Nebyly těhotné ani nekojily a ani neměly žádné zdravotní potíže jako je cukrovka, infarkt a podobně. Tyto ženy byly rozděleny na dvě skupiny. První skupině byl podáván extrakt ze zelené kávy, druhé pouze placebo a ani jedna skupina nevěděla co dostává. Užívaly 400 mg tobolky 3x denně 30 minut před jídlem a byly poučeny o tom, aby neměnily svůj jídelníček ani životní styl. Pouze si měly vést deníček o tom, co konzumovaly. Po 14 dnech kúry se všechny odebraly na vážení a skupina, která užívala výtažek ze zelné kávy zhubla v průměru o 1kg, zatímco druhá skupina, která užívala placebo zhubla průměrně o 0,5kg.


Zelená káva je dobrá pro vaše srdce i hubnutí

Pokud pijete kávu, tak určitě zkuste i její nepraženou zelenou variantu. Je totiž daleko zdravější a obsahuje mnoho užitečných látek pro váš organismus.

Zelená káva je poměrně nový produkt na českém trhu. Prodává se jak ve formě doplňku stravy v podobě tobolek, tak i jako klasická mletá káva s mírně hrubší konzistencí. Celá zrna zelené kávy však asi nikde nekoupíte, protože v domácích podmínkách není možné si ji jen tak umlít v obyčejném mlýnku. Jsou to totiž neupravovaná usušená zrna kávovníkového plodu a jsou neobyčejně tvrdá. Pokud byste tato zrna upražili, vznikne právě ta klasická černá káva, kterou každý zná. Na rozdíl od černé má však zelená káva daleko větší obsah kofeinu a mnohonásobně větší obsah kyselin chlorogenových a kávových. Tyto kyseliny napomáhají ke vstřebávání cukrů a škrobů a snižování tuků v těle.